Bio fekete nádmelasz

Finomítatlan 100% bio nádcukor melasz (ellenőrzött ökológiai biogazdálkodásból)

A nádmelasz a nádcukor gyártása során képződik. Sötét színű, sűrű édes folyadék. Már az ókorban kezdték használni gyógyító hatása miatt.

Nem tartalmaz mesterséges színezőanyagokat, tartósítószereket, egyéb hozzáadott anyagokat.

Ez az intenzív ízű csodaszer valójában a cukornád finomításának a mellékterméke. Amikor a cukornádat összezúzzák és megfőzik, egy szirup keletkezik. Ezt a szirupot kétszer-háromszor is újraforralják, így lesz belőle a nádmelasz. Fontos megjegyezni, hogy a finomítás alatt itt csupán a főzést értjük, minden más kémiai folyamatot vagy adalékanyagot kizárva. A másik fontos tudnivaló pedig, hogy míg a finomítás általában megsemmisíti a hasznos összetevőket, ebben az esetben épp a folyamat aknázza ki a növény pozitívumait.

A harmadik forralás nyomán keletkezik a melasz legegészségesebb változata. Ebben rejlik a legtöbb vitamin és tápanyag, tény viszont, hogy ez a legkevésbé édes, és nagyon sajátos ízvilággal rendelkezik.

Ellenben a vas-, magnézium-, mangán-, réz- és kalciumtartalma óriási, nem beszélve
a többi hasznos nyomelemről, melyekhez hozzájuttatja a szervezetünket!

Alkalmazzák energizálóként, emésztési zavarok és vitamin (főként vas) hiány kezelésére.

Vas-bomba: a nádmelasz egyike azon ritka növényeknek, melyek vasat tartalmaznak. Számos orvos és szaktanácsadó ajánl belőle napi 1–2 evőkanállal a vashiány kezelésére.

Emésztési karbantartó: az olyan ásványok, mint a kalcium, magnézium és mangán mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a melasz rendbe rakja az emésztőszerveket. 

Képernyőfelvétel__262_-removebg-preview

Több cikket is olvashatsz!

Bio fekete nádmelasz

Finomítatlan 100% bio nádcukor melasz (ellenőrzött ökológiai biogazdálkodásból)

Scroll to Top